Nadal a l'Hospital Trueta de Girona

Colla Diversàlia ha participat aquest Nadal en la decoració nadalenca a l'Hospital Trueta de Girona.
L'Associació ha cedit l'exposició de diverses figures de la darrera carrossa "Fantasia Ensucrada" i es poden visitar aquestes festes a la primera planta d'endocrinologia de l'Hospital. La intenció ha estat fer més divertida i colorida l'estancia dels més menuts que visiten l'Hospital.

Aquesta iniciativa va ser idea del'Ester, que va contactar amb Diversàlia a través de membres de l'Associació de Colles de les Festes de Primavera, i ens va fer la proposta, a la qual vam estar encantats de participar-hi. Un cop acabat l'estiu, la intenció de la colla és reciclar algunes d'aquestes figures i transformar-les en altres noves.

Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

El passat 28 de Juny de 2023 Diversalia va participar en diverses actuacions...
- Vam dissenyar una bandera amb el lema "Orgull de Poble" i la vam col·locar a la balconada del Centre Fraternal, a Plaça Nova.

- Vam reaprofitar figures de la carrossa d'enguany al Carroussel Costa Brava i les vam repintar i reacondicionar pera la ocasió, pintant cors amb els colors de la bandera LGTBI+

- Vam il·luminar la façana de Can Bech, de l'Ajuntament de Palafrugell amb l'equip de llum de Diversalia formant la bandera LGTBI+.

- Vam col·laborar de forma activa juntament amb l'Associació LGTBI del Baix Èmpordà EmpoRderats, i l'espai LGTBI de Palafrugell en la col·locació de diverses banderes irisades a edificis públics de la vila. Aquest acte també va comptar amb els parlaments de Margarita Mauri, Regidora d'igualtat de l'Ajuntament de Palafrugell i actuacions musicals de la palafrugellenca La Paula, l'acte va ser conduït per Dani Cortés, director de Ràdio Palafrugell.

- Vam participar en la lectura del manifest oficial a Plaça Nova a Palafrugell el dia 28 de Juny juntament amb l'Associació Els Trompats, Centre Fraternal i EmpoRderats.

- També en la lectura del manifest a Palamós el següent dia, 29 de Juny.

61è Carroussel Costa Brava 2023

El passat 4 de Juny de 2023 Diversalia va participar per segon any consecutiu en la rua del Carroussel Costa Brava 2023.
Colla Diversalia va participar-hi amb la temàtca "Fantasia Ensucrada", una carrossa ambientada en el videoclip mític de la cantant pop internacional Katy Perry de la cançó "California Girls", amb una barreja també del món dels contes infantils de Hansel & Gretel, amb una clara fantasía pròpia.

En aquesta edició també van ser-hi presents els colors de la bandera LGTBI+ a la carrossa principal, tant amb una bandera al darrera envoltant tota la part posterior, com al davant de la carrossa formant un camí irisat davant de la caseta de Hansel & Gretel. D'aquesta manera mantenim el nostre compromís a fer visible el col·lectiu LGTBI+ a Palafrugell, on també hem fet onejar una bandera irisada a la carrossa de la música.

Les disfresses de la comparsa, que comptaven amb unes piruletes i uns caramels gegants, han estat protagonistes en tot moment a la desfilada.

En aquesta edició la nostra colla ha acabat guanyant un setè premi de 9 totals que hi havia participant en la seva categoria, un premi que correspon amb 2.000 euros que ens serviràn per invertir-los en la propera carrossa i en pagar els gastos de l'edició d'enguany.
Et vas perdre el carroussel? Recupera'l!
Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia.

El passat 17 de Maig de 2023 Diversalia va participar en la lectura del manifest oficial contra la LGBTI-fòbia a Palafrugell
L'associació LGTBI del Baix Empordà EmpoRderats juntament amb l'espai LGTBI de Palafrugell van proposar a Diversalia col·laborar amb la lectura del manifest del dia internacional contra la LGTBI-Fòbia a Plaça Nova. Un acte que va ser conduït per el president de l'Associació Diversalia, Rubén Estepa i l'Abel Sola, representant de la Colla Imparables de les Festes de Primavera de Palafrugell.

A l'acte, que hi van assistir prop d'un centenar de persones, també hi van participar en la lectura l'associació Els Trompats, el CAP de Palafrugell o l'Associació EmpoRderats.

A Ràdio Palafrugell el locutor Rafel Corbí va entrevistar el president de Diversalia, Rubén Estepa per parlar de l'acte que es va fer i aprofitant l'entrevista es va parlar també del naixament de Diversalia i la seva participació a les Festes de Primavera. Pots recuperar l'entrevista a continuació.