De Palafrugell

Des del mateix cor de la Costa Brava té origen l'Associació Diversàlia.
Una organització sense ànim de lucre que es va iniciar com a colla carnavalesca al Gener de 2020, i que fins al Juny de 2022 no ha pogut fer el seu debut a la rua del Carroussel Costa Brava de Palafrugell.

Ens vam donar a conèixer com una colla clarament LGTBIQ+ friendly des dels seus inicis i ens caracteritzem per ser una de les colles més diverses a nivell de personalitats del municipi.

L'estiu 2023 vam fer un pas més enllà formalitzant l'Associació legalment i vam contribuir per primer cop a diverses accions en favor de la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+ a Palafrugell.

Què fem?

Associació Diversàlia contribueix de diverses formes a la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+
- Participem en les Festes de Primavera de Palafrugell, al Carroussel Costa Brava amb una carrossa inèdita. En aquesta carrossa fem visibles clars símbols del col·lectiu LGTBIQ+.

- Participem de forma activa en tots els actes que s'organitzen al municipi relacionats amb el col·lectiu, com per exemple els dies assenyalats: 17 de Maig, 28 de Juny, 23 de Setembre...

- Participem en xerrades i trobades en relació amb el col·lectiu i també ajudem persones que formen part del col·lectiu i fem un acompanyament perquè no es sentin soles en cap moment. També els informem sobre les diferents entitats i associacions al voltant de la vila que tenen a la seva disposició.

Esdeveniments

No tenim límits. També organitzem esdeveiments per al jovent del municipi.
Durant la pandèmia COVID-19 no es va poder celebrar el tradicional Carroussel Costa Brava amb normalitat, així que com que tampoc ens agradava el que s'havia programat de manera oficial per part de les organitzacions, ens vam engrescar a posar-nos a prova a nosaltres mateixos i vam fer un esdeveniment online de considerables dimensions, que vam gravar prèviament al Teatre del Centre Fraternal de Palafrugell.

Vam organitzar un festival online d'actuacions musicals i espectacles de màgia entre altres amb els que vam comptar amb artistes de caràcter nacional i municipal. Aquest esdeveniment va ser seguit via online per a un total de gairebé 600 usuaris únics. Ball, màgia, música en directe, show i altres espectacles en van ser la clau. Vam comptar amb el suport econòmic d'alguns establiments de Palafrugell i una inversió privada... Qui sap quan tornarem a organitzar quelcom similar?